Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/04/vid-pochatku-roku-24-meshkantsi-kirovogradschini-z-invalidnistju-osvoili-novi-profesii.htm
новини, 4 серпня 2021

Від початку року 24 мешканці Кіровоградщини з інвалідністю освоїли нові професії


Протягом січня – липня 2021 року за направленням центрів зайнятості області професійне навчання проходили 24 особи з інвалідністю з урахуванням рекомендацій індивідуальних програм реабілітації. Для організації професійного навчання осіб даної категорії використовувалась база 12 підприємств області та п’яти закладів освіти, повідомляє відділ організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості.

  

Профнавчання осіб з інвалідністю проводилося за професіями продавця продовольчих та непродовольчих товарів, бухгалтера, оператора комп’ютерного набору, оператора лінії у виробництві харчової продукції (перероблення фруктів, овочів, олієнасіння та горіхів тощо). Дві особи навчалися в ОЦПТО за напрямками: "Курси підприємницької діяльності у сфері малого бізнесу" та "Основи охорони праці та правове регулювання взаємовідносин на підприємстві" (з елементами дистанційного навчання). Одна особа з інвалідністю проходила навчання в ДЦПТО за напрямком "Сучасні підходи до організації робіт при обслуговуванні сільськогосподарської техніки". В Полтавському ЦПТО: дві особи навчались за напрямком «Сучасні методи роботи зі знаряддям вилову»; по одній особі проходили навчання за напрямками «Фермерство – школа успішного аграрія», «Професійна етика обслуговування споживачів» та «Організація безпеки праці вагаря-обліковця». Взагалі за груповою формою проходили навчання 12 осіб з інвалідністю.


Постійно організовується професійне навчання осіб з інвалідністю безпосередньо на виробництві з метою адаптації їх на робочому місці та набуття практичних навичок. У такий спосіб проходили навчання 12 осіб на підприємствах області. Працевлаштовані після проходження професійного навчання 21 особа.



531Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: