Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/30/u-kropivnitskomu-dekanu-akademii-pidozrjuvanomu-u-habarnitstvi-prodovzhili-vidstoronennja-vid-posadi.htm
новини, 30 липня 2021

У Кропивницькому декану академії, підозрюваному у хабарництві, продовжили відсторонення від посади


На два місяці продовжили відсторонення від посади декану льотної академії Валерію Шульгіну, якого підозрюють у хабарництві. Судове засідання, на якому побувало Суспільне, відбувалось у Кіровському районному суді Кропивницького.


На судовому засіданні 28 липня досліджували відеодокази. Прокурор Юрій Стах сказав, що на відео з прихованої камери, яка була в студентки, видно, як він передає гроші підозрюваному: ”Видно руку і гроші, які залишились. Студентка каже, що в неї тільки п’ять. Шульгін каже: ”Ага, плюс п’ять”, після чого поклав їх у блокнот, дивився на них”.


Адвокатка підозрюваного Марина Платонова заперечила слова прокурора, сказавши, що відео не доводить факту передачі грошей: ”Я не бачу факту передачі. Те, що Шульгін пересуває блокнот, не доводить того, що туди щось поклали”.


Після дослідження доказів прокурор клопотав про відсторонення від посади підозрюваного та продовження покладених на нього обов’язків на 2 місяці: прибувати за кожним викликом до суду, не спілкуватись зі свідками, за винятком участі у судовому розгляді: ”Це необхідно, бо він може впливати на свідків шляхом використання своїх службових зв’язків, здобутих за час роботи”.


Адвокатка Світлана Клюкіна сказала, що сторона захисту не заперечує продовження обов’язків. Просила відмовити у відстороненні від посади: ”Він не працює протягом пів року. У нього двоє дітей-студентів, яких потрібно вчити, яким потрібно допомагати”.


Суддя Володимир Поступайло ухвалив рішення повністю задовольнити клопотання прокурора.


Коментувати свою позицію після судового засідання підозрюваний та його захисниці відмовились. Наступний розгляд справи відбудеться 20 вересня.


1253Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: