Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/29/pri-kupivli-tehnichno-skladnih-pobutovih-tovariv-mozhna-bude-pereviriti-spravzhnist-produktsii-na-saiti-virobnika.htm
новини, 29 липня 2021

При купівлі технічно складних побутових товарів можна буде перевірити справжність продукції на сайті виробника


Вступили в дію положення закону, згідно з якими споживач має право отримати в електронному вигляді експлуатаційні документи на технічно складні побутові товари. Нагадаємо, у липні поточного року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до ЗУ «Про захист прав споживачів» щодо гарантійних зобов’язань в електронному вигляді», інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


Законом передбачена можливість доступу споживачів до експлуатаційних документів на технічно складні побутові товари (паспорта або будь-якого іншого документа, що додається до товару) в електронному вигляді на офіційному вебсайті виробника. У разі надання гарантійних зобов’язань в електронному вигляді виробник забезпечує можливість реєстрації придбаного товару на офіційному вебсайті виробника в установленому ним порядку.


Слід зазначити, що на прохання споживача реєстрація технічно складних побутових товарів на офіційному вебсайті виробника та оформлення гарантійних зобов’язань в електронному вигляді здійснюються продавцем під час продажу таких товарів. Проте при бажанні у споживача залишається можливість отримати відповідні експлуатаційні документи на технічно складні побутові товари в паперовому вигляді.


Варто зауважити, що виконання суб’єктами господарювання вимог Закону напряму пов’язане з одним із головних пріоритетів системи захисту прав споживачів – права на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору.



483Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: