Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/28/za-smertelne-dtp-v-odesi-ta-avariju-z-dvoma-travmovanimi-na-kirovogradschini-suditimut-troh-politseiskih.htm
новини, 28 липня 2021

За смертельне ДТП в Одесі та аварію з двома травмованими на Кіровоградщині судитимуть трьох поліцейських


Працівники Територіального управління ДБР Миколаєва за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції завершило досудове розслідування стосовно двох поліцейських, які вчинили смертельну ДТП в Одесі, та одного патрульного, який скоїв ДТП з двома потерпілими на Кіровоградщині. Обвинувальні акти щодо трьох правоохоронців направлені до суду.


5 березня 2021 року інспектор патрульної поліції в Одеській області за кермом службового авто не переконався в безпеці свого маневру та здійснив розворот. Внаслідок цього він зіткнувся з іншим автомобілем, який рухався зі швидкістю 126 км/год, що перевищувало дозволений режим на 76 км/год. Як виявилося, за кермом цього автомобіля був керівник одного з райвідділів поліції на Вінниччині.


В результаті ДТП один пасажир, що перебував в авто поліцейського з Вінниччини, загинув на місці, інший його пасажир отримав тяжкі тілесні ушкодження.


Обидва поліцейських обвинувачуються у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого та заподіяло тяжке тілесне ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України).


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.


Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Одеська обласна прокуратура, оперативний супровід – Одеське управління ДВБ НП України.


Вранці 11 вересня 2020 року поліцейський їхав на службовому авто з увімкненими маячками за автівкою, яка порушила правила дорожнього руху. Правоохоронець не розрахував відстань для обгону вантажівки та на зустрічній смузі зіткнувся з автомобілем «Mitsubishi Pajero Sport».


У результаті ДТП співробітник поліції, який був з патрульним, та водій «Mitsubishi» отримали травми, рани і переломи.


38-річний патрульний обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 286 КК України).


Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права керувати транспортними засобами.


Процесуальне керівництво здійснює Кіровоградська обласна прокуратура.


877Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: