Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/28/rjatuvalniki-lisivniki-ta-politseiski-proveli-profilaktichnu-robotu-v-onikiivskomu-lisnitstvi-na-kirovogradschini.htm
новини, 28 липня 2021

Рятувальники, лісівники та поліцейські провели профілактичну роботу в Оникіївському лісництві на Кіровоградщині


У період спеки рятувальники спільно з працівниками лісового господарства і поліцейськими продовжують контролювати стан пожежної безпеки на території лісових масивів області. Висока температура повітря може стати одним з чинників пожеж, але чи не найбільшу небезпеку становить діяльність людини. Саме через людську необачність може статися лісова пожежа. Тому порушників виявляють завчасно, проводячи рейди, і нагадують відпочивальникам про посилену адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил пожежної безпеки у лісі, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


28 липня такий рейд відбувся на території лісового масиву Оникіївського лісгоспу Мар’янівської громади. 


Учасники рейду нагадали відвідувачам лісу, що у період найвищого класу пожежної небезпеки у лісі забороняється палити багаття, заїжджати автомобілем, користуватись пожежонебезпечними речовинами чи приладами. Якщо температура повітря та відсутність вітру дозволяє розпалити вогнище, робити це потрібно без ризику для лісу – на розчищеному від рослинності та хвої місці. Залишаючи місце відпочинку, слід залити згарище водою та переконатися, що воно повністю згасло. Інакше через одну жарину може виникнути займання, що матиме непередбачувані наслідки для екосистеми. Тож відпочивальників закликали відповідально ставитися до навколишнього середовища. Працівники Головного управління ДСНС також вручили кожному громадянину застережні листівки, де наводять поради щодо пожежної безпеки у лісі. 


         



459Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: