Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/28/na-kirovogradschini-za-pivroku-nedopustili-do-realizatsii-maizhe-chotiri-tonni-harchovih-produktiv.htm
новини, 28 липня 2021

На Кіровоградщині за півроку недопустили до реалізації майже чотири тонни харчових продуктів


В рамках спільного проєкту Держпродспоживслужби Кіровоградщини та ОУНБ  ім. Д. Чижевського «Школа досвідченого споживача» пройшла чергова інформаційна зустріч на тему «Як обрати якісний харчовий продукт».


Руслан Крайносвіт, начальник відділу безпечності харчових продуктів, надав присутнім роз’яснення щодо того, на що звертати увагу, купуючи продукти, яку небезпеку для здоров’я несе стихійна торгівля, а також звернув увагу на контроль за безпечністю продукції, що здійснюють державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках.


Доповідач наголосив на тому, що торгівля продуктами рослинного і тваринного походження можлива лише в торговельних закладах та на агропродовольчих ринках, яких в нашій області 39. На таких ринках державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи за І півріччя поточного року здійснили більше 360 тисяч досліджень продуктів. За результатами досліджень до реалізації не допустили харчові продукти та сировину загальною вагою майже 4 тонни, а саме: м’ясо великої рогатої худоби, м’ясо свинини, рибу та рибопродукти, молоко і молокопродукти, продукцію рослинного походження та інші харчові продукти. Причинами недопущення стали виявлені захворювання, перевищений рівень нітратів, незадовільні органолептичні показники (продукція гнила) тощо.


Руслан Крайносвіт наголосив на тому, що продукти харчування, які реалізуються в місцях несанкціонованої торгівлі без дотримання належного температурного режиму, не проходять необхідних досліджень для контролю їх безпечності. Вживання такої продукції може призвести до харчових отруєнь, інфекційних захворювань та нашкодити здоров’ю.


Наприкінці зустрічі присутні мали змогу поставити свої питання доповідачеві та отримати вичерпні відповіді, інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.



527Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: