Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/28/bezrobitni-kirovogradschini-zdiisnili-virtualnu-mandrivku-z-metoju-pratsevlashtuvannja.htm
новини, 28 липня 2021

Безробітні Кіровоградщини здійснили віртуальну мандрівку з метою працевлаштування


Про ризики нелегальної трудової міграції вчора, 27 липня, говорили у Знам’янській міськрайонній філії обласного центру зайнятості під час семінару «Ризики нелегальної трудової міграції», що був проведений для незайнятих трудовою діяльністю громадян з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.


Безробітні ознайомилися з етапами нелегальної трудової міграції та основними ризиками, що виникають на кожному з них, а також із соціальними та економічними загрозами.


Вправа «Що я знаю про наслідки нелегального працевлаштування за кордоном» допомогла безробітним закріпити знання про ризики під час найму на роботу, переїзду, роботи та проживання у країні призначення. Крім того, відбулось обговорення всіх етапів з наведенням прикладів із реального життя.


«Робота за кордоном – це не лише високі заробітки, але й ряд ризиків, тому служба зайнятості рекомендує все ж шукати роботу на території України, де на сьогоднішній день створюються нові робочі місця та є потреба у кваліфікованих працівниках, і всіляко сприяє в цьому», – зауважила Людмила Базюк, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Вправа «Міфи і факти» допомогла безробітним позбутися власних стереотипів, які сприяють виїзду людей за кордон та їхньому нелегальному працевлаштуванню.


Як зазначила Л. Базюк, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, за допомогою інтерактивного спілкування учасники заходу мали можливість дізнатися про реалії трудової діяльності мігрантів та визначитись, що необхідно мати людині, аби успішно працевлаштуватися за кордоном.


Підбиваючи підсумки семінару, Л. Базюк ознайомила його учасників з актуальними вакансіями на ринку праці, переліком соціальних послуг та електронними сервісами служби зайнятості.



666Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: