Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/20/metodam-roboti-fokus-grup-vchilisja-fahivtsi-oblasnoi-sluzhbi-zainjatosti.htm
новини, 20 липня 2021

Методам роботи фокус-груп вчилися фахівці обласної служби зайнятості


Днями фахівці Державного центру зайнятості та експерти проєкту «EU4Skills: кращі навички для сучасної України» провели для працівників регіональних центрів зайнятості черговий тренінг. На ньому його учасники ознайомилися з особливостями роботи модератора експертних фокус-груп, повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.


Відкрила вебінар заступниця директора Департаменту реалізації політики зайнятості – начальник управління професійного навчання та професійної орієнтації Державного центру зайнятості Людмила Василега. Вона наголосила, що одним із компонентів успішної реалізації проєкту є робота у фокус-групах по галузях, пріоритетних у регіонах. 


Досвідчені експерти, які включені до фокус-груп, допоможуть окреслити проблеми відповідної галузі та перспективи її розвитку. Це дасть можливість отримати інструментарій не лише для поточної роботи з ринком праці, але й для перспективної стабілізації ситуації на ньому.


У свою чергу, експерти проєкту розкрили основні завдання модератора галузевих експертних фокус-груп. Йшлося й про основні параметри регіонального ринку праці, до яких входять: кількість підприємств, чисельність працівників, параметри, профіль та професійна структура підприємств.

 

У форматі заходу був опрацьований сценарій роботи фокус-груп, структура групового інтерв’ю, робота з респондентами. Детально зупинилися на методах роботи модератора, його ролі та структурі звіту результатів досліджень та обробки даних.


На завершення тренінгу експертами були окреслені подальші кроки у реалізації проєкту. 


За словами фахівців відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості,  програма тренінгу була надзвичайно насиченою, адже змістовні лекційні заняття були підкріплені практичними порадами. Наведені спікерами-експертами конкретні приклади дали можливість зрозуміти всю серйозність та складність реалізації проєкту.


Довідково. Пілотний проєкт з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів реалізовується на території Кіровоградської, Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської та Чернівецької областей. 



390Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: