Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/19/rjatuvalniki-politseiski-ta-lisivniki-zaklikali-gromadjan-buti-oberezhnimi-u-lisovih-masivah-foto-.htm
новини, 19 липня 2021

Рятувальники, поліцейські та лісівники закликали громадян бути обережними у лісових масивах (ФОТО)


Спекотна погода підвищує рівень пожежної небезпеки, тому рятувальники спільно з представниками національної поліції та лісівниками регулярно проводять патрулювання лісових масивів та населених пунктів, розташованих поблизу лісів. 17 липня така робота була проведена у мікрорайоні Олексіївка м. Кропивницький та на території лісових масивів області. Рятувальники спілкувались із громадянами, які відпочивали на природі, стосовно дотримання правил пожежної безпеки. Основний акцент було зроблено на питаннях профілактики та недопущення виникнення займань під час відпочинку у лісі, адже основною причиною подібних випадків залишається необережне поводження з вогнем. Крім того, рятувальники нагадали алгоритм дій для ліквідації загоряння на початковій стадії. Наостанок всі співрозмовники отримали від рятувальників застережні листівки з правилами безпеки та пораду – у разі будь-якої надзвичайної події телефонувати до Служби порятунку за номером «101», повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».


Категорично забороняється:


- створювати смітники та спалювати відходи; 

- розводити багаття у лісі та лісопосадках;

- палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

- залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

- спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях; 

- дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.


Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.


                  


415Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: