Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/02/pro-realni-perevagi-legalizatsii-naimanoi-pratsi-dlja-robotodavtsiv-ishlosja-pid-chas-seminaru-u-svitlovodsku.htm
новини, 2 липня 2021

Про реальні переваги легалізації найманої праці для роботодавців йшлося під час семінару у Світловодську


Про організацію службою зайнятості професійного навчання на замовлення роботодавців та легалізацію найманої праці йшлося під час семінару, що днями відбувся у Світловодській міськрайонній філії обласного центру зайнятості для роботодавців.


Участь у заході узяла головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятості та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Інна Кривенко.


«Ваше підприємство шукає фахівця, а кваліфікація претендентів на роботу не відповідає вимогам? Рішення є: служба зайнятості пропонує професійне навчання на замовлення роботодавця за професіями, яких він потребує», – такими словами розпочала семінар фахівчиня міськрайонної філії Алла Саламашенко. 


Роботодавців ознайомили з мережею професійно-технічних навчальних закладів державної служби зайнятості, у яких є можливість пройти професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації громадян, чия професія стала неактуальною на ринку праці, або тих, хто потребує модернізації професійних навичок та умінь. Професійне навчання здійснюється  за робітничими професіями з використанням сучасної матеріально-технічної бази та навчальних програм, які відповідають сучасним вимогам роботодавців.


У свою чергу, інспекторка праці І. Кривенко надала вичерпну інформацію про порядок укладання трудових договорів, цивільно-правових угод та контрактів. Йшлося й про ризики та відповідальність роботодавців під час укладання таких договорів, звернула увагу на питання своєчасності та повноти виплати заробітної плати, дотримання державних гарантій працівників, належного оформлення трудових відносин та недопущення нелегального працевлаштування. Окрему увагу інспекторка приділила сумам штрафів у випадку виявлення порушень трудового законодавства. 


Як зазначлиа Алла Саламашенко, провідний фахівець з питань зайнятості  Світловодської міськрайонної філії обласного центру зайнятості, загалом захід пройшов продуктивно: роботодавці мали змогу обмінятися думками, обговорити питання, які їх цікавили, та отримати вичерпні відповіді з питань трудового законодавства, що регулює сферу трудових відносин з найманими працівниками. 


342Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: