Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/24/u-kropivnitskomu-na-orendovanii-diljantsi-utvorili-smittezvalische.htm
новини, 24 червня 2021

У Кропивницькому на орендованій ділянці утворили сміттєзвалище


Замість сонячних батарей – смітник утворили на орендованій ділянці в селищі Нове. Це мікрорайон Кропивницького. Орендар порушив правила благоустрою і має заплатити штраф, каже керівник спецінспекції Олександр Брюховецький - інформує Суспільне. Площа території – пів гектара. Знаходиться на околиці селища.


Жителька селища Нове Маріанна Федотова говорить, окрім побутових відходів і будівельного сміття, на смітник привозять рештки тварин.


“Я уповноважена громадської організації “Баланс прав”. До нас звернувся небайдужий і активний житель мікрорайону. Гуляючи околицями, побачив, що тут знаходиться якесь сміття. Підійшовши ближче, він побачив великі купи з відходами. Чоловік зробив фотографії і звернувся до нас, як до організації, яка моніторить цю проблему. Далі ми зверталися в міську раду до старости, щоб вирішили це питання”.



Земельна ділянка, де утворили сміттєзвалище, в оренді третій рік, говорить працівник відділу з питань інфраструктури Новенського старостинського округу Сергій Щекатурін.


“Товариство з обмеженою відповідальністю"Енергопарк" орендує цю ділянку для розміщення сонячних батарей. Але, на сьогоднішній день, дана земельна ділянка не використовується за призначенням у зв’язку з тим, що дана організація шукає інвесторів для забудови і встановлення сонячних батарей. Вони брали уже зі сміттєзвалищем, тому що туди мешканці звозили не один день і навіть не один рік”.


За порушення правил благоустрою орендаря викликали на засідання адміністративної комісії. Він не приходить – каже Олександр Брюховецький.


"Зобов’язався прибрати, але в той же час скаржиться, що не він це сміття туди навозив, а мешканці селища і прилеглих до нього населених пунктів. Термін він не зазначив, але і усно, і письмово написав, що зробить це найближчим часом. Телефоном я з ним розмовляв, то говорить, що вже підшукали, нібито, інвестора, який готовий це все впорядкувати".


За словами, Олександра Брюховецького, питання про штраф за неприбране сміття розглянуть на адмінкомісії 6 липня. Це від 800 до 1700 гривень.


У відкритому реєстрі юридичних осіб є інформація про те, що засновник товариства з обмеженою відповідальністю "Енергопарк-2" – Володимир Мільто. Суспільне поспілкувалось з орендарем телефоном. Він відмовився відповідати, чи планує прибрати сміття та чи сплатить штраф.


1464Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: