Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/22/u-blagovischenskomu-bezrobitni-vchilisja-prezentuvati-svoi-osobistisni-ta-profesiini-jakosti.htm
новини, 22 червня 2021

У Благовіщенському безробітні вчилися презентувати свої особистісні та професійні якості


Днями в Благовіщенській районній філії відбувся тренінг «Підготовка до співбесіди з роботодавцем», участь у якому взяли 10 осіб з числа безробітних.


Фахівці служби зайнятості ознайомили присутніх з етапами, структурою та правилами підготовки до співбесіди, а також основами ділового спілкування. Розповіли безробітним секрети вдалого проходження співбесіди та акцентували увагу на тих аспектах самопрезентації, на яких потрібно зосередитись, щоб не припуститися помилок під час наступної співбесіди з роботодавцем.


Завдяки участі в інтерактивних вправах безробітні відпрацьовували методи самопрезентації та  навички комунікації під час співбесіди. Зокрема, вправа «Вітрина» дала змогу учасникам тренінгу визначити ті якості їхнього характеру, які вигідно виділяють їх з-поміж інших шукачів роботи. 


Кожен учасник заходу мав змогу поділитись особистим досвідом щодо проходження співбесіди з роботодавцем, пригадати, які моменти були вдалими, а які – не зовсім. Крім того, шукачі роботи вели активний діалог щодо того,  наскільки важливо чітко формулювати власні позиції та інтереси й аргументувати власну точку зору під час розмови з роботодавцем.


Наприкінці тренінгу безробітні обговорювали типові запитання і відповіді, які часто ставлять роботодавці під час співбесіди. Кожен учасник заходу мав змогу ознайомитися з варіантами відповідей та можливістю використати їх під час проходження співбесіди з роботодавцем.


Як зазначила Наталія Комар, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Благовіщенської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, тренінгове заняття пройшло продуктивно та цікаво. Зі слів його учасників, вони почерпнули для себе багато нової інформації, яка підвищить рівень впевненості у власних силах, а отже й допоможе їм у розв’язанні питання власного працевлаштування. 


425Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: