Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/22/algoritm-poshuku-roboti-rozgljanuli-na-maister-klasi-v-novoukraintsi.htm
новини, 22 червня 2021

Алгоритм пошуку роботи розглянули на майстер-класі в Новоукраїнці



Майстер-клас з техніки пошуку роботи пройшов днями в Новоукраїнській районної філії обласного центру зайнятості. Мета – розширення уявлень безробітних громадян про сучасні технології пошуку роботи та основні джерела пошуку вакансій.


«Пошук роботи – це вміння ефективно використовувати інформацію про вакансії та джерела їх розміщення», –  такими словами розпочала майстер-клас фахівчиня з питань зайнятості районної філії Алла Калич.


У жвавій дискусії учасники заходу обговорювали усі можливі методи пошуку роботи: як саме і де шукати вакансії, навчалися самостійно знаходити та опрацьовувати джерела, що містять інформацію про вакансії, розробляти плани своєї подальшої зайнятості, а також ділилися власним досвідом пошуку роботи.


Фахівчиня центру зайнятості нагадала про сучасні методи самопрезентації, розповіла про портфоліо, відеорезюме та онлайн-співбесіду з роботодавцями. А. Калич зазначила, що саме ці методи є найбільш ефективними у пошуку роботи, а також економлять час і роботодавця, і того, хто шукає роботу.


Шукачам роботи було презентовано електронні сервіси державної служби зайнятості. Особливу увагу було приділено можливостям інтернет-ресурсу, за допомогою якого шукачі роботи можуть швидко шукати вакансії не тільки в регіоні, а й по всій Україні. Мова йшла і про «Електронний кабінет шукача роботи», який допомагає зареєстрованим безробітним отримати необхідну інформацію в дистанційному форматі.


Наприкінцізустрічібезробітні дійшли  висновку, що для прискорення власного працевлаштування необхідно бути активними на ринку праці та не боятися змінити напрямок професійної діяльності, а служба зайнятості готова допомагати у пошуку роботи кожному, хто цього потребує.




416Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: