Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/11/u-kompaniivtsi-kolishnja-bezrobitna-dopomagae-robotodavtsjam-gromadi-znaiti-pratsivnikiv.htm
новини, 11 червня 2021

У Компаніївці колишня безробітна допомагає роботодавцям громади знайти працівників


Понад 25 років Ірина Ващеня, мешканка селища Компаніївка, працювала за здобутим фахом (бухгалтерський облік), з них 20 років – у сфері пенсійного забезпечення. 


«Чимало людей не задумуються над тим, що вони можуть, упродовж свого професійного життя, зустрітися з проблемою безробіття, адже їхні професії завжди затребувані. Проте життя не передбачуване. Я – бухгалтер за освітою і з безробіттям мені доводилося зустрічатися двічі», – згадує колишня безробітна.


Перше вивільнення – реорганізація органів Пенсійного фонду України, друге – оптимізація райдержадміністрацій та скорочення штатної чисельності працівників у процесі децентралізації влади. Ці процеси вносили у життя пані Ірини, у т.ч. й професійне, чимало змін.


«Після вивільнення переді мною постало важливе питання – пошук легальної роботи, адже я – людина передпенсійного віку, відповідальна і для мене дуже важливо мати страховий стаж задля отримання в майбутньому пенсії за віком. Тому я вирішила шукати роботу за допомогою служби зайнятості, яка це гарантує. І щоразу переконувалася, що я не помилялася», – ствердно говорить Ірина Вікторівна. 


Як повідомила Алла Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості Компаніївської районної філії обласного центру зайнятості, на початку березня цього року, одразу після вивільнення внаслідок скорочення чисельності працівників органів державної влади, жінка звернулася до Компаніївської районної філії обласного центру зайнятості.


Під час спілкування з фахівцями безробітна наголосила, що для неї підходящою може стати будь-яка робота, але у межах Компаніївської громади. Значний професійний досвід та авторитет, який жінка здобула, працюючи на державній службі, уміння використовувати сучасну комп'ютерну техніку, спеціалізовані комп'ютерні програми – переваги, які спонукали керівника районної філії обласного центру зайнятості Юрія Орленка запропонувати безробітній посаду провідного фахівця з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг районної філії обласного центру зайнятості.


"Незважаючи на те, що посада була тимчасовою, на період відсутності основного працівника, я з радістю погодилась на пропозицію директора. Не приховаю: я, звісно, переживала, адже розуміла, що це зовсім інший професійний напрям. Повірити у власні сили мені допомогли фахівці районної філії. Я задоволена, що маю роботу та стала частиною цього маленького колективу. Я вдячна їм за допомогу та підтримку», – говорить провідна фахівчиня районної філії Ірина Ващеня.



469Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: