Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/10/v-ukraini-pochav-dijati-zakon-pro-elektronni-trudovi-knizhki.htm
новини, 10 червня 2021

В Україні почав діяти закон про електронні трудові книжки


Починаючи з четверга, 10 червня, в Україні набрав чинності закон, яким запроваджується облік трудової діяльності в електронній формі


Як передає RegioNews, про це повідомив Пенсійний фонд України.


Мова йде про Закон України від 5 лютого 2021 року № 1217-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі".


Законом запроваджується облік трудової діяльності в електронній формі, що дозволяє не оформляти/не вести паперові трудові книжки", - йдеться в повідомленні.


Так, згідно з законом, ПФУ протягом п’яти років має включити до Державного реєстру відомості з паперових трудових книжок. Впродовж цього часу застосовуватиметься як паперова трудова книжка, так і електронна форма вже наявних або внесених відомостей із вказаного реєстру.


Окрім того, за наявності повної інформації в реєстрі застрахованих осіб запроваджується можливість автоматичного призначення пенсії без особистого звернення особи зі збереженням права відстрочення виходу на пенсію.


Водночас повідомляється, що за бажанням особа може одержувати пенсію з більш пізнього віку.


Нагадаємо, 5 лютого в Україні запровадили електронні трудові книжки.


680Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: