Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/10/ponad-800-kg-produktsii-z-perevischenim-rivnem-nitrativ-nedopuscheno-do-realizatsii-na-rinkah-kirovogradschini.htm
новини, 10 червня 2021

Понад 800 кг продукції з перевищеним рівнем нітратів недопущено до реалізації на ринках Кіровоградщини


За результатами досліджень, проведених Державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, в Кіровоградській області з початку поточного року до реалізації недопущено харчові продукти загальною вагою 865 кг. Причиною недопущення стало перевищення рівня вмісту нітратів у рослинній продукції, інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужбив Кіровоградській області.


Зокрема з продажу вилучили 341 кг кабачків, 148 кг редису, 138 кг капусти ранньої, 62 кг огірків, 35 кг буряка столового, 30 кг картоплі ранньої. Також вміст нітратів перевищував допустиму норму в 111 кг фруктів та ягід.


Працівники державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби області в межах своєї компетенції постійно взаємодіють з адміністрацією ринків: здійснюють державний ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за виконанням вимог Ветеринарно-санітарних правил для ринків, реалізацією продукції тваринного і рослинного походження, безпечної у ветеринарно-санітарному відношенні.


Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертає увагу: продукція, що реалізується в місцях несанкціонованої торгівлі, не проходить необхідних досліджень для контролю її безпечності. Вживання таких продуктів харчування може нести ризики виникнення харчових отруєнь, інфекційних захворювань тощо.


 

455Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: