Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/10/mizhnarodne-svidotstvo-pro-vaktsinatsiju-ne-e-kovidnim-pasportom-ribalchenko.htm
новини, 10 червня 2021

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію не є «ковідним паспортом» – Рибальченко


Міжнародне свідоцтво про вакцинацію на Кіровоградщині вже можуть отримати особи, яким зробили два щеплення від COVID-19. Документ відповідає міжнародним нормам. Свідоцтво слід відрізняти від “ковідного сертифікату”. Роз’яснення дав директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко вчора, 9 червня, інформує сайт ОДА.


«Жителі області щеплені двома дозами вакцини від COVID-19, вже можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію - документ про зроблені щеплення, який відповідає міжнародним медико-санітарним нормам. Слід відрізняти таке свідоцтво від “ковідного сертифікату” - документу, який зараз розробляється в Україні з урахуванням вимог ЄС та ВООЗ та планується до запуску з 1 липня цього року», - зазначив Олег Рибальченко.


Посадовець пояснив, що Міжнародне свідоцтво про вакцинацію вже затверджене, його вже можна отримати, якщо ви завершили цикл імунізації від COVID-19. Документ свідчить про те, що людина повністю вакцинована від COVID-19.


Його можна отримати лише в паперовому форматі. Він видається в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров'я.


Міжнародне свідоцтво про вакцинацію використовуватиметься для перетину державних кордонів тих країн, які визнаватимуть це свідоцтво.


«Ковідний сертифікат» зараз розробляється в Україні за зразком Digital Green Certificate ЄС та Smart Vaccination Certificate ВООЗ, планується до запуску в липні. Сертифікат міститиме інформацію не тільки про вакцинацію, але й про негативні результати ПЛР-тестів чи про одужання після COVID-19. Документ видаватиметься як в електронній, так і в паперовій формі, міститиме QR-код. Його можна буде отримати в паперовій формі в закладах охорони здоров’я, а в електронній - через «Дію».


Зазначимо, в МОЗ поінформували, що планується зробити 2 версії ковід-сертифікату: внутрішній - для користування всередині країни, і зовнішній - для виїзду за кордон.


Як повідомлялося раніше, за добу щепили понад тисячу жителів Кіровоградщини.


661Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: