Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/09/dlja-efektivnoi-roboti-shid-gzk-neobhidno-provesti-audit-ta-vikljuchiti-mozhlivi-koruptsiini-skladovi-shulga.htm
новини, 9 червня 2021

Для ефективної роботи "Схід ГЗК" необхідно провести аудит та виключити можливі корупційні складові, - Шульга


Голова обласної ради, представник партії "Слуга Народу" Сергій Шульга спільно з головою облдержадміністрації Марією Чорною провів робочу нараду з керівниками профспілок державного підприємства «Схід ГЗК» та уранових шахт.


Предметом обговорення стала заборгованість із виплати заробітної плати шахтарям та небезпека зупинки шахт підприємства. Як пояснили представники профспілкових організацій, собівартість видобутку уранового концентрату вища, ніж вартість його збуту до НАЕК «Енергоатом». Таким чином, ДП «Схід ГЗК» зазнає збитків і не в змозі виплатити зарплати працівникам у повному обсязі. Компенсувати різницю в ціні можливо лише за умови державної підтримки у розмірі 600 мільйонів гривень до кінця 2021 року, інформує сайт облради. 


Голова обласної ради Сергій Шульга зазначив, що крім підтримки шахт державою, необхідно розглянути можливість оптимізації роботи підприємства та зменшення собівартості видобутку.


- Потрібно унеможливити роботу посередників та приєднати «Схід ГЗК» до «Енергоатому». Це покращить фінансову складову і підвищить інвестиційну привабливість, - наголосив Сергій Шульга.


За його словами важливо провести аудит і виключити можливі корупційні складові, зокрема під час закупівлі електроенергії, - наголосив очільник.


Крім цього, присутні обговорили впровадження концепції розвитку уранових шахт до 2026 року. За результатами засідання керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації дано доручення опрацювати економічні аспекти роботи шахт. 


544Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: