Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/03/na-52-kopiiki-mozhe-podeshevshati-tsina-na-vodopostachannja-na-kirovogradschini.htm
новини, 3 червня 2021

На 52 копійки може подешевшати ціна на водопостачання на Кіровоградщині



У Кіровоградській області ціна на водопостачання та водовідведення на 2022 рік може знизитися на 52 копійки — з 44, 50 грн до 43, 98 грн. Про це Суспільному розповів директор підприємства "Дніпро-Кіровоград" Роман Ілик.


"Це ми порахували тариф в тих цінах і витратах, які у нас є на сьогоднішній день. Якщо курс долара не зросте, не підвищиться заробітна плата, не здорожчає електроенергія, то ми отримаємо такий тариф у 2022 рік".


За словами Романа Ілика, основні складові тарифу — це електроенергія, заробітна плата, податки, витрати на паливно-мастильні матеріали, послуги сторонніх організацій та погашення кредиту Світового банку.


"Тариф знизиться за рахунок того, що в цьому році ми маємо завершити заходи з енергозбереження по підприємству. Це — реконструкція насосних станцій водопостачання, реконструкції насосних станцій водовідведення та каналізаційно-очисних споруд у місті Кропивницький. За рахунок реконструкції та автоматизації плануємо зменшити витрати на електроенергію. Також на на підприємстві скорочуватимуть працівників".


Попередньо у 2021-2022 роках планують звільнити майже 100 працівників "Дніпро-Кіровоград" по всій області.


"Оці заходи дають нам такий економічний ефект, але у зв'язку з тим, що цього року, у порівнянні з минулим, пройшла інфляція, получається економія 52 копійки".


Кропивничанка Ніна Ковальова розповіла, що для неї зниження ціни на водопостачання на 58 копійок не має значення.


"Я одна проживаю у квартирі і витрачаю у місяць два куби води. Це виходить я буду економити 1 гривню. З моєю пенсією має бути більша знижка".


Роман Ілик сказав, що нині потрібно 200 мільйонів гривень на відновлення Смолінського водоканалу, який працює на 10% своєї потужності.


572Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: