Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/31/bezrobitni-novoarhangelschini-diznavalisja-pro-osoblivu-formu-vlasnoi-zainjatosti.htm
новини, 31 травня 2021

Безробітні Новоархангельщини дізнавалися про особливу форму власної зайнятості


«Патронат над дитиною як форма працевлаштування для шукачів роботи» – тема, яку обговорили днями у Новоархангельській районній філії обласного центру зайнятості шукачі роботи разом з директором селищного центру соціальних служб Оксаною Арделян.


Присутні були поінформовані про можливість патронатного виховання дітей як альтернативи працевлаштування. Присутні отримали інформацію про нову комплексну соціальну послугу – патронат над дитиною, що дає змогу якнайкраще врахувати інтереси дитини, яка залишилася без батьківського піклування, гарантувати їй сприятливе сімейне оточення, підтримати сім’ю на ранніх етапах кризи. Учасників зустрічі також поінформували щодо критеріїв відбору кандидатів у патронатні вихователі, особливості створення та функціонування патронатних сімей та порядок їх фінансування.


Нагадаємо, що патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дитини; відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні; пройшов курс спеціальної підготовки; відповідає іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві. Патронатний вихователь за свою роботу, яку виконує за договором, отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. 


Також патронатний вихователь отримує соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю дитину у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідно віку на місяць. 


У присутніх виникло чимало запитань та зацікавленості щодо патронату. Організатори заходу запропонували учасникам обговорити отриману інформацію в своїх сім’ях, а у разі прийняття рішення стати патронатним вихователем – звертатися безпосередньо до селищного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для отримання детальної інформації.


Як зазначила Лариса Екало, провідний фахівець з питань зайнятості Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості, учасники заходу також ознайомилися з правами та обов'язками безробітного, комплексом соціальних послуг служби зайнятості загалом та під час карантину, особливостями нарахування допомоги по безробіттю, можливостями пошуку роботи, актуальними вакансіями та перевагами легальної зайнятості.


Крім того, цікавою та корисною для шукачів роботи була презентація електронних сервісів державної служби зайнятості, які дозволяють підвищити власну компетенцію та займатися пошуком роботи у зручний та безпечний для здоров’я спосіб.



675Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: