Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/28/deputati-oblasnoi-radi-gotovi-pidtrimati-vimogi-gromadi-smolinogo-schodo-perspektiv-rozvitku-teritorii.htm
новини, 28 травня 2021

Депутати обласної ради готові підтримати вимоги громади Смоліного щодо перспектив розвитку території


Постійна комісія з питань житлово-комунального господарства, будівництва та використання природних ресурсів обласної ради, підтримуючи постійну комісію обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики, вважає за необхідне розглянути на черговій сесії звернення до Кабінету Міністрів України з проханням врахувати пропозиції Смолінської громади при розробці Державної цільової екологічної програми “Зняття з експлуатації уранових об’єктів на 2022-2026 роки”.


У своєму листі до голови обласної ради, представника партії "Слугу Народу" Сергія Шульги, селищний голова Микола Мазура висловив занепокоєння майбутнім Смоліного. За його інформацією, сьогодні в жодному із запропонованих на розгляд селищної ради варіанті концепції екологічної програми не передбачено  компенсаторних заходів для недопущення погіршення економічного стану території  в результаті припинення роботи шахти. Оскільки Смолінська шахта є місто утворюючим підприємством, її зупинка негативно вплине на діяльність об’єктів інфраструктури і може призвести до фінансово-економічної кризи селища та  погіршення якості життя людей.


Як зазначається, Смолінська селищна рада неодноразово надсилала на адресу Міністерства енергетики та захисту довкілля листи, в яких висловлювала свою незгоду з існуючим проектом концепції. Також були надані пропозиції, як звести до мінімуму всі ризики для подальшого розвитку території. Позитивної відповіді поки що немає.


Щоб уникнути подальших проблем і щоб селище мало перспективу розвитку, постійна комісія обласної ради за головування представника партії "Слуга Народу" Юрія Дрозда та за участі першого заступника обласної ради Юрія Семенюка вирішила підтримати ініціативу Смолінської селищної ради, інформує сайт обласної ради.


693Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: