Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/17/rjatuvalniki-poperedzhajut-pro-zbilshennja-kilkosti-pozhezh-na-vidkritih-teritorijah-ta-u-prirodnih-ekosistemah-foto-.htm
новини, 17 травня 2021

Рятувальники попереджають про збільшення кількості пожеж на відкритих територіях та у природних екосистемах (ФОТО)


Пожежі в природних екосистемах наносять великої шкоди навколишньому середовищу та державі. Найбільша кількість таких займань, як правило, припадає на весняно-літній період. У вихідні дні лісопаркові зони відвідує велика кількість людей. Необережне поводження з вогнем, а інколи й навмисні підпали з боку громадян призводять до займань, які нерідко переростають у масштабні пожежі. Варто пам’ятати, що за достатньо короткий проміжок часу неконтрольоване горіння може винищувати цілі лісові масиви. До того ж величезна шкода завдається флорі та фауні, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


16 травня працівники ГУ ДСНС України у Кіровоградській області спільно зі співробітниками управління лісового та мисливського господарства та Національної поліції провели інформаційні бесіди з мешканцями Кіровоградщини. Під час спілкування рятувальники нагадали про ризик виникнення пожеж у спекотну, наразі вітряну погоду. І наголосили, що у пожежонебезпечний період заборонено розводити багаття в лісі та лісопосадках. Навіть, якщо ділянку під нього правильно обкопати та мати напоготові засоби пожежогасіння. Адже найменші пориви вітру можуть спричинити перекидання жаринок і займання сухої підстилки. Стосовно дозвілля, рятувальники не заперечують проти відпочинку на лоні природи, однак він повинен виключати будь-яку загрозу виникнення пожеж. Безпечніше за все, порадили вогнеборці, організовувати пікнік у спеціально обладнаних місцях для відпочинку, де передбачені мангали та засоби пожежогасіння. Також під час бесід учасники рейду нагадали громадянам про посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення правил пожежної безпеки в екосистемах.


                  



501Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: