Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/12/starshoklasniki-dobrovelichkivschini-znaiomilis-iz-suchasnim-svitom-profesii.htm
новини, 12 травня 2021

Старшокласники Добровеличківщини знайомились із сучасним світом професій


Нещодавно, з метою ознайомлення із сучасним світом професій, для учнів старших класів Тишківської філії опорного закладу «Тишківський ліцей» фахівцями Добровеличківської районної філії обласного центру зайнятості проведено профорієнтаційний урок.


Під час заходу школярі мали можливість ознайомитися з сучасними тенденціями на світовому та національному ринках праці, основними передумовами успішної кар’єри та професіями майбутнього.


«Стрімкий розвиток технологій, суттєві зміни в організації виробництва товарів, зміни в особливостях надання послуг, поява нових сфер діяльності призвели до різкої зміни ринку праці. Ринок праці стрімко змінюється, тож виникають нові сфери діяльності, а також трансформуються ті, які вже існують», – наголосила Ольга Гинькут, провідний фахівець з профорієнтації районної філії.


За допомогою відеороликів «Професії майбутнього» школярам було продемонстровано, як розвиток інформаційних, цифрових та інших технологій впливає на виникнення нових професій. Увага учнів акцентувалась на світових тенденціях, які змінюють ринок праці, таких, як: урбанізація, глобалізаційні та інтеграційні процеси, зміна систем економічних відносин, розвиток інформаційних і цифрових технологій та ін.


Цікавою для учнів була й інформація про можливості веббазованої платформи для онлайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа». 


О. Гинькут наголосила на тому, що за допомогою даного онлайн-сервісу можна безкоштовно пройти профорієнтаційне тестування у зручній для себе атмосфері та отримати комплексний звіт, який допоможе зробити важливий вибір щодо майбутньої професійної діяльності.


Як зазначила Ольга Гинькут, провідний фахівець з профорієнтації Добровеличківської районної філії обласного центру зайнятості, захід пройшов у невимушеній і дружелюбній атмосфері: старшокласники активно брали участь у обговоренні та, по завершенню заходу, висловили свої позитивні враження та вдячність.


661Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: