Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/29/uroki-bezpechnogo-pratsevlashtuvannja-dlja-shukachiv-roboti-svitlovodschini-vidbuvsja-vebinar.htm
новини, 29 квітня 2021

Уроки безпечного працевлаштування: для шукачів роботи Світловодщини відбувся вебінар


Про ризики нелегальної трудової міграції йшла мова під час  інформаційного семінару, проведеного фахівцями Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для безробітних.


Як зазначила Олена Пипич, начальник відділу активної підтримки безробітних  Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, під час заходу шукачі роботи аналізували небезпечні наслідки нелегального працевлаштування за кордоном, розглядали найвідоміші шахрайські схеми, які застосовуються на практиці посередниками. Безробітні ознайомилися з таким негативним явищем як торгівля людьми, отримали інформацію про те, як не стати жертвою агентств-шахраїв, дізналися, де можна перевірити інформацію про посередницьку організацію з працевлаштування, а також інформацію щодо того, куди необхідно звертатися за правовим захистом у разі виникнення проблем за кордоном. 


Загалом, з початку року більше 70 безробітних стали учасниками подібних семінарів, у тому числі і в онлайн-режимі. Зазначені заходи допомагають підвищити обізнаність громадян щодо безпечного працевлаштування за кордоном, чітко усвідомити ризики нелегальної трудової міграції та роботи «у тіні», а також серйозно замислилися над подальшим професійним майбутнім. 



467Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: