Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/29/u-petrovomu-molod-vchilas-vikoristovuvati-novitni-shljahi-poshuku-roboti.htm
новини, 29 квітня 2021

У Петровому молодь вчилась використовувати новітні шляхи пошуку роботи


Визначити шляхи пошуку роботи мрії, яка буде приносити задоволення, намагались шукачі роботи з числа безробітної молоді під час майстер-класу, який відбувся, днями, в Петрівській районній філії обласного центру зайнятості.


Захід було спрямовано, в першу чергу, на розширення знань учасників заходу про сучасні технології пошуку роботи, джерела інформації про вакансії, ознайомлення з їх перевагами та недоліками, попередження від шахрайства при працевлаштуванні.


«Під час пошуку роботи ви будете використовувати різні методи і джерела, тому будьте уважні. Пам’ятайте, що за привабливою, на перший погляд, вакансією, може ховатися ретельно продумана шахрайська схема. Щоб розпізнати шахраїв на ринку праці, потрібно памятати правило: кращий захист від шахраїв – це наша пильність», – звернула увагу присутніх фахівчиня Марина Гавеля.


Як зазначила Марина Гавеля, провідний фахівець з питань зайнятості Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, учасники майстер-класу мали змогу розповісти про власний досвід працевлаштування та джерела пошуку роботи, якими вони користувались. Під час обговорення шукачі роботи відмітили найбільш популярні джерела вакансій, а також обговорили, як покращити ефективність їх використання.


Більш детально фахівчиня розповіла про пошук вакансій, які зареєстровані у службі зайнятості, через інтернет-ресурс Державної служби зайнятості «Єдине соціальне середовище зайнятості».


«Сучасні технології активно використовуються для пошуку роботи, налагодження та підтримання професійних зв’язків і створення позитивного професійного іміджу. Державна служба зайнятості України активно впроваджує та вдосконалює інноваційні підходи в роботі з клієнтами служби, використовуючи різноманітні електронні сервіси», – наголосила М. Гавеля.


Окрім того, безробітним були надані поради, як діяти та на що звертати увагу під час пошуку роботи в умовах карантину, а саме: не боятися виділятися серед інших претендентів, проявляти ініціативу, оновити резюме, яке б відповідало всім стандартам, зробити запис відеорезюме, пройти співбесіду в онлайн-режимі та інше.



489Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: