Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/29/rjatuvalniki-proveli-seminarske-zanjattja-u-vischomu-profesiinomu-uchilischi-foto-.htm
новини, 29 квітня 2021

Рятувальники провели семінарське заняття у вищому професійному училищі (ФОТО)


Щоб життя підростаючого покоління було більш безпечним, рятувальники постійно долучаються до виховного процесу дошкільнят, учнів та студентської молоді. Таким чином, у дітей вже з раннього віку формується відповідальність за власну безпеку та розуміння основ безпечної життєдіяльності, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області. 


29 квітня працівники ГУ ДСНС України у Кіровоградській області завітали до  Центральноукраїнського вищого професійного училища №4, де з дотриманням необхідних санітарно-епідеміологічних вимог провели для викладачів та студентів семінарське заняття з безпеки життєдіяльності. Захід відбувся у рамках тижня безпечної життєдіяльності. 


Майбутнім робітникам та їх педагогам фахівці Служби порятунку розповіли про причини виникнення пожеж, способи запобігання їм та дії при виникненні пожежі вдома і у громадських місцях. 


Студенти й вчителі дізнались, яких правил необхідно дотримуватись, щоб не спричинити пожежу, та про первинні засоби пожежогасіння, які застосовуються на ранніх стадіях займання, про те, як надавати допомогу постраждалим, як евакуюватись з приміщення тощо. Крім того, наголос було зроблено на необхідності бережливого ставлення до довкілля під час відпочинку на природі. Рятувальники також поінформували про адміністративну та кримінальну відповідальність за підпал сухої трави та за провокування пожеж у екосистемах. Йшлося також і про необхідність дотримання правил безпеки біля водойм та при виявленні вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн. 


Підсумовуючи сказане, рятувальники закликали студентів і викладачів не втрачати пильності, більше уваги приділяти власній безпеці та постійно удосконалювати свої знання основ безпеки.



547Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: