Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/27/rjatuvalniki-nagadali-ditjam-algoritmi-dii-u-riznih-nadzvichainih-situatsijah-foto-.htm
новини, 27 квітня 2021

Рятувальники нагадали дітям алгоритми дій у різних надзвичайних ситуаціях (ФОТО)


27 квітня у рамках Тижня безпечної життєдіяльності фахівці Головного управління ДСНС в області провели онлайн-семінар для вчителів та виховний захід для учнів молодших класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 м. Кропивницький, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Головною метою зустрічі було нагадати педагогам і дітям основні правила безпечної життєдіяльності, з’ясувати причини, через які найчастіше виникають надзвичайні події, зокрема за участі дітей, та повторити алгоритми дій при пожежах та інших НП. Офіцерка Служби порятунку Аліна Бакай докладно розповіла дітям і дорослим про наслідки необережного поводження з вогнем, при виявленні боєприпасів часів минулих воєн, пустощів біля водойм тощо. Спілкуючись з учнями, рятувальниця зауважила, що головною причиною загибелі і травмування людей в екстремальних ситуаціях є розгубленість і навіть паніка, коли людина не знає, як собі дати раду. У таких ситуаціях потрібно діяти швидко, не роздумуючи: в першу чергу - зателефонувати до Служби порятунку, займання спробувати загасити на початковій стадії підручними засобами, уміти користуватись вогнегасником, знати, де у квартирі безпечні місця, щоб перечекати поки приїдуть батьки або рятувальники, знати порядок евакуації з квартири і будинку тощо. 


Під час спілкування рятувальники наголосили, що свята, які невдовзі настануть, більшість буде відзначати з родиною і друзями на природі, тому ще раз нагадали правила пожежної безпеки у екосистемах. Звичайно, вивчили також, як поводитись, коли надзвичайна подія виникла у громадському місці, і зокрема у школі. 


               


547Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: