Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/27/dlja-priiomnih-batkiv-ta-batkiv-vihovateliv-kirovogradschini-vidbuvsja-proforientatsiinii-vebinar.htm
новини, 27 квітня 2021

Для прийомних батьків та батьків-вихователів Кіровоградщини відбувся профорієнтаційний вебінар


Жоден вибір у нашому житті не відбувається самостійно. Приймаючи будь-яке рішення, ми радимося з кимось, згадуємо досвід наших близьких, знайомих, їхню поведінку у схожій ситуації, аналізуємо наші можливості та обставини нашого життя. Вибір професії – не виняток. На нього також впливає безліч факторів і безліч людей, повідомляє відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості.

 

Як допомогти дитині краще зрозуміти себе та визначатися з вибором майбутньої професії, при цьому не замінювати бажання дитини власними бажаннями, дізнавалися прийомні батьки та батьки-вихователі під час вебінару, проведеного провідним фахівцем відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості Галиною Хлань. 


Метою заходу було не лише забезпечити батьків необхідним обсягом профорієнтаційних знань, а й допомогти їм знайти шляхи взаємодії з дітьми в питаннях професійного самовизначення. 


«Дитині важливо зробити свідомий вибір орієнтирів свого майбутнього – визначитися з вибором професійного шляху. Ви маєте створювати середовище, що розвиває, в якому ваша дитина може досліджувати різні сфери та пробувати себе в різному. Акцентуйте увагу на бажаннях дитини. Не забувайте: ви спостерігаєте, даєте ресурс і надихаєте», – зазначила фахівчиня.


Учасники вебінару отримали корисну інформацію про електронні сервіси державної служби зайнятості, розглянули навички, необхідні для успішної кар’єри, ознайомилися з професіями майбутнього та професіями, що користуються попитом серед роботодавців України і нашого регіону. 


Тепла і невимушена атмосфера, довірливе спілкування і краплинка гумору на занятті сприяли підвищенню грамотності батьків з питання професійної орієнтації.


Робота з прийомними батьками та батьками-вихователями триватиме і надалі. Ми раді надати послуги тим, хто цього потребує.


463Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: