Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/12/na-kirovogradschini-rjatuvalniki-provodjat-profilaktichnu-robotu-v-ekosistemah-foto-.htm
новини, 12 квітня 2021

На Кіровоградщині рятувальники проводять профілактичну роботу в екосистемах (ФОТО)


Співробітники Головного управління ДСНС України у Кіровоградській області  продовжують проводити профілактичну роботу серед населення регіону щодо запобігання пожежам у екосистемах, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


11 квітня кропивницькі рятувальники провели патрулювання у парку Перемоги.  В обласному центрі для пошуку порушників пожежної безпеки задіяли квадрокоптер Служби порятунку.  Роз’яснювальну роботу провели також у в інших населених пунктах Кіровоградщини. 


Під час рейдів громадянам наголошували, що випалювати рослинність забороняється законодавством. Це може потягнути за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Особливо, якщо пожежа призвела до значних матеріальних збитків чи загибелі людей. 


Рятувальники зауважили, що пожежа в екосистемі вирізняється швидкістю і площею розповсюдження: її дуже важко помітити та контролювати, адже вона здатна різко змінювати напрям, а кліматичні умови, такі як спека, вітер, незначні опади лише сприяють стрімкому розвитку пожеж. Тож жителів Кіровоградщини закликали не кидати недопалків та сірників, не залишати непогашених багать після відпочинку, не підпалювати суху траву та не палити вогнищ у лісі. Усім, з ким спілкувалися працівники Служби порятунку, були надані застережні листівки. 


                     



385Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: