Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/06/na-kirovogradschini-atovets-doluchivsja-do-komandi-odniei-z-naibilshih-agrarnih-kompanii-ukraini.htm
новини, 6 квітня 2021

На Кіровоградщині атовець долучився до команди однієї з найбільших аграрних компаній України


Для колишнього атовця, тридцятишестирічного Романа Должанського, мешканця села Новий Стародуб, що у Петрівському районі, робота електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування сьогодні, можна сказати, довгоочікувана. 


Після закінчення Харківського національного університету радіоелектроніки, у якому здобув кваліфікацію інженера-електроніка, Роман отримав роботу за здобутим фахом. Згодом, з незалежних від нього причин, звільнився та працевлаштувався до державної установи «Петрівська виправна колонія (№49)».


У липні 2015 року, у шосту хвилю мобілізації, чоловік був призваний на військову службу до Збройних Сил України. «Для мене це була, фактично, пер¬ша хвиля мобілізації, коли усе доводилося осягати вперше: і ази військової служби, і вміння орієнтувати¬ся у бойовій ситуації. Я з усім впорався», – згадує Роман Віталійович. 


Понад три роки чоловік ніс військову службу у 25-тій окремій повітрянодесантній бригаді на посаді командира відділення. Півтора роки Роман виконував бойові завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил, звідки і був демобілізований. Повернувшись до мирного життя, чоловік зрозумів, що найкращим порятунком для нього буде робота. Період адаптації до мирного життя та пошуки роботи проходили складно. 


На самостійні пошуки роботи Роман Віталійович вирішив не втрачати часу і звернувся до Петрівської районної філії обласного центру зайнятості. Нажаль, на момент звернення, підходящих пропозицій не було.


Під час співбесіди з кар’єрним радником чоловік повідомив, що не цурається ніякої праці, але головною умовою є робота за місцем проживання.


Місяць за місяцем Роман виконував рекомендації фахівців, але пропозицій роботи не було. Проте безробітний був позитивно налаштований та не втрачав надії.


У січні цього року до районної філії, з потребою у працівниках, звернулося ТОВ «УкрАгроКом». Серед вакансій була й посада електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, яку й було запропоновано Романові Віталійовичу. Безробітний погодився з цією пропозицією роботи, адже усі вимоги до кандидата чоловіка влаштовували. 


На черговому відвідуванні Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, Роман отримав довгоочікуване направлення на працевлаштування.


Як зазначила Марина Гавеля, провідний фахівець з питань зайнятості Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, колишній військовослужбовець успішно пройшов співбесіду з роботодавцем та, з початку лютого поточного року, працює у ТОВ «УкрАгроКом» електромонтером з ремонту та обслуговування електроустаткування.


«Я задоволений своєю роботою: стабільна зарплата, премії, оплачувані лікарняні та відпускні. А головне – я живу у своєму селищі, що дає можливість більше часу проводити з рідними», – ствердно говорить пан Роман.



401Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: