Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/06/8-tisjach-derzhdopomogi-reestratsiju-v-dii-mozhut-pochati-nastupnogo-tizhnja.htm
новини, 6 квітня 2021

8 тисяч держдопомоги: реєстрацію в "Дії" можуть почати наступного тижня


Кабмін планує ухвалити на найближчому засіданні усі необхідні документи, щоб наступного тижня почати реєстрацію в "Дії" на виплату 8 тисяч гривень, пише Економічна правда.


Про це під час селекторної наради заявив прем'єр Денис Шмигаль, передає Офіс президента.


"Уряд планує на найближчому засіданні ухвалити всі необхідні документи, щоб уже наступного тижня розпочати реєстрацію в додатку "Дія" на виплату 8 тисяч гривень", - сказав Шмигаль.


За його словами, профільні міністерства - Міністерство економіки, Міністерство цифрової трансформації, Міністерство соціальної політики - активно розробляють нормативно-правові акти щодо допомоги бізнесу та працівникам, які ведуть свою діяльність у регіонах "червоної" зони.


Водночас президент Володимир Зеленський заявив про необхідність якнайшвидшого забезпечення фінансової допомоги бізнесу, який постраждав під час локдауну.


"Малий і середній бізнес - це важлива складова української економіки, і насамперед - це наші люди. Сьогодні, під час глобальної пандемії, їм більш немає на кого покластися, як на державу. І ми - держава - повинні допомагати та відстоювати наших людей у цей важкий час", - сказав він.


Три горішки від Зеленського: як президент пропонує рятувати український бізнес


Нагадуємо: У Мінсоцполітики підготували проєкт постанови Кабміну щодо порядку виплати ФОПам та найманим працівникам у "червоних" зонах "карантинних" 8 тисяч гривень.


Верховна Рада на засіданні 30 березня підтримала за основу і в цілому президентський законопроєкт №5300, яким пропонується виплатити 8 тисяч гривень підтримки для ФОП та найманих працівників, діяльність яких обмежена через локдаун.


Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Раді законопроєкт № 5300, який передбачає забезпечення фінансової підтримки застрахованих осіб, які постраждали внаслідок дії додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів.


Держава готова виплатити ФОПам та працівникам, які постраждають внаслідок карантинних обмежень у червоних зонах, по 8 тис грн.



636Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: