Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/05/tsogo-roku-na-kremenchutskii-ges-pavodkiv-ne-bude.htm
новини, 5 квітня 2021

Цього року на Кременчуцькій ГЕС паводків не буде


Жителів Світловодська та інших прибережних районів Дніпра заспокоїли, що цьогоріч паводків не буде, а Кременчуцька ГЕС не планує холостих скидів через затвори водозливної греблі. Про це повідомив головний інженер гідроелектростанції Віктор Василенко, інформує фейсбук сторніка Кіровоградської ОДА. 


«Щороку філія «Кременчуцька ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго» здійснює планову підготовку до весняного водопілля: перевіряються підйомні механізми, затвори і сміттєзатримуючі решітки, здійснюється огляд гідротехнічних споруд по напірному фронту, обстежуються дамба і дренажні канали. Ми виконали всі намічені заходи з підготовки основного і допоміжного обладнання до пропуску водопілля. Тому жителям прибережних районів Світловодська та садівникам ліво- і правобережних ділянок не варто боятися підтоплень», - зазначив Віктор Василенко.


Головний інженер також наголосив, усі гідроспоруди мають працездатний стан, відповідають проектним вимогам і можуть виконувати своє функціональне призначення в заданих режимах.


«Тож пропуск весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду не матиме негативного впливу на об'єкти господарювання та інфраструктури», - підсумував він.


599Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: