Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/30/zahist-trudovih-i-sotsialnih-prav-pratsivnikiv-na-dolinschini-provedeno-inspektuvannja-mistsevogo-biznesu.htm
новини, 30 березня 2021

Захист трудових і соціальних прав працівників: на Долинщині проведено інспектування місцевого бізнесу


Більше 20 суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Долинського району, відвідали представники районної філії обласного центру зайнятості та Управління Держпраці у Кіровоградській області.


Під час зустрічей керівникам підприємств та ФОПам, які були охоплені перевірками, доведена інформація щодо неприпустимості найму працівників без оформлення трудових відносин та неухильного дотримання законодавчих вимог щодо укладення трудових договорів. Головний державний інспектор звернув увагу на недопущення затримки виплати заробітної плати, необхідності нарахування її у повному обсязі та обов’язковості проведення індексації.


Під час інспектування магазину «Меблі», його керівник, фізична особа-підприємниця Мудрак Н.П. повідомила, що у магазині працює 2 особи, з обома укладено трудові угоди, що свідчить про використання найманої праці виключно в межах трудового законодавства.


Власниця магазину «Спорттовари», підприємниця ФОП Сторчакова С.О., під час інспектування, зауважила, що кожен роботодавець повинен добре розуміти переваги легальної зайнятості на його підприємстві. «Роботодавець, який не оформлює офіційно працівників, провокує їх на безвідповідальне ставлення до роботи, ухиляння від поставлених завдань, неетичну поведінку, а також ризикує натрапити на аферистів, внаслідок чого може сам понести фінансові втрати», – підкреслила С. Сторчакова.


Учасники інспекційної групи наголошували роботодавцям та працівникам на тому, що легалізація трудових відносин з найманими працівниками та дотримання вимог законодавства про працю, є вимогою сьогодення, адже наслідки незадекларованої праці можуть бути негативними для усіх сторін. 


Крім того, усі охочі мали можливість отримати індивідуальні консультації та відповіді на запитання, які стосуються чинного законодавства про зайнятість.


Як зазначила Марина Соловйова, директор Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, подібні перевірки спрямовані на усвідомлення роботодавцями усіх ризиків використання незадекларованої праці та сприяють розвитку соціально-відповідального бізнесу, який є одним з головних факторів добробуту суспільства.



554Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: