Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/30/tsentr-zainjatosti-sprijae-pidvischennju-rivnja-pravovoi-obiznanosti-mistsevih-meshkantsiv-foto-.htm
новини, 30 березня 2021

Центр зайнятості сприяє підвищенню рівня правової обізнаності місцевих мешканців (ФОТО)


Днями в Устинівській районній філії обласного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар із загальних питань зайнятості. Захід відбувся за участі головного спеціаліста відділу «Устинівське бюро» Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги» Наталії Пономар.


Розпочала семінар провідна фахівчиня з питань зайнятості районної філії Алла Хохуля, яка проінформувала присутніх про права та обов’язки безробітних, основні послуги державної служби зайнятості та сучасні підходи щодо їх отримання, а також електронні сервіси державної служби зайнятості. Особливу увагу фахівчиня приділила питанню легалізації трудової діяльності громадян.


«Найефективнішим захистом громадян є їхня правова обізнаність. Кожен, хто наймається на роботу, має пам’ятати, що не оформлений вчасно трудовий договір це не лише грубе порушення трудового законодавства, а й вчинок, який надалі тягне за собою низку проблем для самого працівника», – наголосила А. Хохуля.


Наталія Пономар розповіла безробітним про соціальні гарантії у частині правової допомоги за рахунок держави, зокрема надання безкоштовних юридичних консультацій громадянам. Більш детально фахівчиня зупинилась на питанні правильності складання заяв, скарг та інших документів, представництва інтересів та допомозі в отриманні доступу до безоплатної вторинної правової допомоги певним категоріям громадян.


«Повага до себе починається з шанування законів своєї держави. Працюючи нелегально, людина сама себе позбавляє права на соціальний захист та передбачені трудовим законодавством гарантії, а також ставить під загрозу своє здоров’я та майбутнє», – зазначила Н. Пономар.


Як зазначила Алла Хохуля, провідний фахівець відділу надання соціальних послуг Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, під час обговорення, присутні були одностайні у тому, що кожен працівник сам мусить вирішувати, що є найголовнішим – жити одним днем чи працювати легально та мати впевненість у завтрашньому дні.


513Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: