Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/30/rjatuvalniki-nagoloshujut-na-vazhlivosti-vidpovidalnogo-stavlennja-do-pitan-bezpeki-foto-.htm
новини, 30 березня 2021

Рятувальники наголошують на важливості відповідального ставлення до питань безпеки (ФОТО)


Працівники пожежно-рятувальної служби області продовжують проводити профілактичні відпрацювання житлового сектора щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки у весняний період. Питання особистої безпеки та збереження майна тим більш  актуальне, оскільки ще не закінчився опалювальний сезон і саме розпочалися активні роботи на прибудинкових територіях, дачних ділянках та городах, які супроводжуються спалюванням сміття й сухої торішньої рослинності, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


30 березня рятувальники Новомиргородського районного відділу Управління ДСНС в області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців міста Новомиргород. Фахівці Служби порятунку закликали громадян бути вкрай обережними при користуванні газовими, електричними приладами, печами, грубками та відкритим вогнем у повсякденному житті. Розповіли про небезпеку паління у ліжку, закликали дбати про безпеку дітей та роздали листівки із застереженнями і правилами безпеки. 


Під час спілкування з містянами рятувальники особливо наголошували на дбайливому ставленні до оточуючого середовища: закликали не палити сміття, торішні пожнивні залишки та попереджали про зміни у законодавстві і збільшення штрафів за підпал сухої трави та пожежі у лісових масивах.   


Також жителям Новомиргорода нагадали правила безпеки при виявленні боєприпасів часів Другої світової війни, наголосивши, що не можна самостійно витягувати застарілу вибухівку із землі, бо вона все ще залишається смертельно небезпечною. Не можна брати її до рук, тим більше - приносити додому, бити по ній палицею або камінням, підпалювати. Обов’язково потрібно попередити людей про небезпеку, позначити місце небезпечної знахідки та повідомити про неї за телефоном Служби порятунку «101».


                  



445Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: