Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/30/kirovogradska-oda-napratsovue-dorozhnju-kartu-dlja-vidnovlennja-aeroportu-v-kropivnitskomu.htm
новини, 30 березня 2021

Кіровоградська ОДА напрацьовує дорожню карту для відновлення аеропорту в Кропивницькому


Дорожню карту для відновлення роботи аеропорту в Кропивницькому і подальшого запровадження регулярних пасажирських рейсів напрацьовує Кіровоградська облдержадміністрація. Про це повідомив голова ОДА Андрій Назаренко, інформує сайт ОДА. 


Він зазначив, потенціал і перспективу аеропорту обговорив з усіма сторонами.


«Розмова відбулася з «Украерорухом», «Ургою», льотною академією, представниками «Канатового», ТПП. В онлайні поспілкувалися з Державним агентством інфраструктурних проектів України. Також відпрацювали питання з радником міністра інфраструктури Павлом Корнієнком. Є ряд проблем, але потрібно працювати на їхнім вирішенням», - сказав Андрій Назаренко.


Він уточнив, зокрема, капітального ремонту потребує злітно-посадкова смуга №2.


«Нам потрібно її відновити і збільшити до 2500 м. Це міжнародний стандарт, який дасть можливість приймати всі типи середньомагістральних літаків і деякі типи далекомагістральних повітряних суден», - пояснив голова ОДА.


Андрій Назаренко зазначив, питання відродження аеропорту в Кропивницькому особливо актуальне з огляду на старт президентської програми реконструкції і будівництва регіональних аеропортів в Україні.


«Потрібно підготувати необхідну базу і подати проект в програму на наступний рік», - додав він.


Станом на сьогодні аеродром у Кропивницькому використовується для забезпечення чартерних і технічних рейсів, а також виконання навчальних польотів.


На летовищі функціонує одна злітно-посадкова смуга, довжиною 1301м, яка може приймати літаки: Ан-24/Ан-26, Як-40, SAAB-340, Л-410, Beechcraft, Piper, Cessna та ін.


У 80-роки аеропорт приймав та відправляв 300 тис. пасажирів на рік. У небі одночасно цілодобово перебували до 10 літаків.


772Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: