Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/04/u-moz-zajavili-scho-viddjachat-medikam-vaktsinatoram-grivneju.htm
новини, 4 березня 2021

У МОЗ заявили, що віддячать медикам-вакцинаторам гривнею


Влада виділила 1 мільярд 823 мільйони гривень для підтримки медиків, залучених до боротьби з епідемією COVID-19, зокрема до вакцинації та тестувань. 


Джерело: заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова на брифінгу, пише "Українська правда". 


Пряма мова: "Кабінет міністрів підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров'я про виділення коштів на вакцинацію населення від COVID-19. 


1 мільярд 482 мільйони гривень виділено для оплати медичних послуг медикам, задіяним у заходах боротьби з COVID-19, зокрема тих, що стосуються вакцинації.... 


За дорученням міністерства створено додаткові стимули і запроваджено новий пакет медичних послуг у програмі медичних гарантій…


Ще 341 мільйон виділено лабораторним підрозділам МОЗ, які тестують хворих на COVID-19. Тобто загальна сума – 1 мільярд 823 мільйони гривень для здійснення зазначених заходів.


Ці кошти були закладені через спеціальний фонд, який станом на 1 січня 2021 року є в залишках і створений за рахунок залишків минулого року в ковідному фонді". 


Деталі: Шаталова зазначила, що так влада підтримує медиків, залучених до боротьби з пандемією. 


Вона нагадала, що МОЗ розраховує вакцинувати загалом близько 20 мільйонів українців "при повному навантаженні команд з імунізації". 


За словами Шаталової, фахівці-вакцинатори повинні проводити попередній огляд пацієнта на предмет протипоказань, визначати приналежність громадянина до тієї чи іншої цільової групи, проводити перший раунд імунізації та моніторити самопочуття вакцинованих і ті самі дії здійснювати в другому раунді вакцинації. 


794Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: