Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/02/26/znam-janchanka-zvinuvachue-klasnu-kerivnitsju-sina-v-bulingu.htm
новини, 26 лютого 2021

Знам’янчанка звинувачує класну керівницю сина в булінгу


Жителька міста Знам’янка Кіровоградської області Лілія Алтухова звинувачує класну керівницю сина-другокласника Наталію Демченко в булінгу. Каже, що та принижувала її сина перед іншими дітьми, говорила, що не переведе до наступного класу. Жінка працює заступницею директорки цієї школи. Вчителька звинувачення відкидає. Суспільне вислухало позицію обох сторін конфлікту.


Лілія Алтухова хоче, щоб класну керівницю сина перевели до іншого класу. З її слів, вчителька не знайшла підходу до її дитини, не врахувала індивідуальних особливостей: ”Здійснювала цькування та булінг, на мою думку. Це виражалось у приниженні серед дітей, висловлювалась таким чином, що дитина не може бути переведена до третього класу, хоча був ще тільки початок навчального року”.


Вчителька Наталія Демченко телефоном розповіла, що звинувачення на її адресу безпідставні: ”Я працюю, намагаюся передавати знання усім. Так само і Артему (син Лілії Алтухової – ред. ). Підходжу до нього, пояснюю, як і всім дітям”.


Біля приміщення школи зібралися батьки дітей другого класу, колишні випускники та вчителі. Вчителька біології Людмила Іваник назвала Наталію Демченко ”найкращим вчителем початкових класів у школі”. Звинувачення в булінгу назвала безпідставними.


Знам’янчанка звинувачує класну керівницю сина в булінгу

Біля приміщення школи зібралися батьки дітей другого класу, колишні випускники та вчителі


Вчителька зарубіжної літератури Світлана Грабовська – на боці класної керівниці: ”Дитина, направду, неадекватна. Вчителька вирішила посадити його на місце, щоб він попрацював, він її бив руками і ногами в груди. Бабусі і мамі кажемо – вони відповідають, що ми брешемо”.


За словами мами другокласника Вікторія Стрілець, Артем порушує дисципліну протягом півтора року: ”Він може під час уроку залізти під парту, почати співати, голосно викрикувати якісь фрази, стукати ручкою по парті, відволікати, смикати дітей”.


У класі, де навчається Артем, 27 дітей. Про його недисциплінованість журналістам розповіли і його однокласники.


Шкільна психологиня Тетяна Білоголова каже, що дитина, мати якого звинувачує вчительку в булінгу, до школи ставиться позитивно, йому тут комфортно, але у дитини на першому місці – гра, немає навчальної мотивації: ”Думаю, йому мало уваги не тільки нашої, а й з боку батьків”.


За словами директорки Знам'янської школи Олени Подвиженко, це перша, за понад 40 років існування школи, доповідна про булінг. Лілія Алтухова звернулась до неї 10 грудня 2020 року. 11 грудня написала заяву в поліцію: ”Коли ми звернули увагу на поведінку сина і на те, що їй треба більше часу проводити з сином, як матері приділяти йому більше уваги, вона на це відреагувала агресивно”.


Начальниця відділу освіти Знам'янської міськради Людмила Клименко сказала, що у школі працює комісія, яка розслідує звернення щодо булінгу. З її слів, висновок підготують до 13:00 26 лютого.


У школі чекають на результати засідання комісії.


1769Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: