Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/02/25/u-golovanivsku-z-robotodavtsjami-obgovorili-mozhlivosti-sluzhbi-zainjatosti.htm
новини, 25 лютого 2021

У Голованівську з роботодавцями обговорили можливості служби зайнятості


Цими днями фахівці Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості провели інформаційний онлайн-семінар для роботодавців.


Розпочався вебінар з презентації послуг служби зайнятості, які вона надає роботодавцям. Серед них: укомплектування робочих місць відповідно до потреб роботодавців, організація робіт тимчасового характеру, компенсація єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування  у разі працевлаштування безробітних на нові робочі місця, тощо.

 

Також роботодавців було поінформовано про переваги сучасних електронних сервісів служби зайнятості. Для оперативної співпраці роботодавців зі службою зайнятості є можливість створення «Електронного кабінету роботодавця».


«Зареєстрований у власному кабінеті роботодавець має можливість переглянути актуальність реквізитів свого підприємства, стан укомплектування вакансій, кількість претендентів на роботу, здійснити підбір працівників шляхом перегляду резюме, а також у онлайн-режимі подати звіти про потребу у працівниках», – зазначила фахівчиня районної філії Світлана Кириченко.


Після інформаційної частини семінару учасники обговорили почуте та висловили свої думки, поділилися власними враженнями та наболілими проблемами.  За словами Ігоря Кравчука,  директора СФГ «Славутич», ефективним напрямком співпраці служби зайнятості з роботодавцями є працевлаштування безробітних шляхом стажування безпосередньо на робочих місцях. Керівник фермерського господарства розповів, що  вже сьогодні на підприємстві активно розпочалися роботи з підготовки господарства до початку весняних польових робіт. «Такий вид працевлаштування допоможе безробітному відновити навички та вміння, надасть змогу придивитись до умов роботи, відносин, які склалися в колективі, адаптуватися до трудового та технологічного ритму, а також зарекомендувати себе і отримати робоче місце», – зазначив І. Кравчук.


Як зазначила Світлана Кириченко, завідувач сектору  взаємодії з роботодавцями Голованівської районної філії обласного центру зайнятості, під час активного спілкування відбулося обговорення цілого ряду актуальних питань щодо легалізації трудових відносин та забезпечення прав застрахованих осіб на ринку праці. Крім того, лунало чимало запитань від присутніх, на які вони отримали вичерпні та кваліфіковані роз’яснення. Серед ряду питань, які виникли у роботодавців, були й питання, пов’язані з додержанням роботодавцями законодавства про працю щодо учасників АТО/ООС та  виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину. 


«Служба зайнятості співпрацює з роботодавцями і підтримує будь-які ініціативи, що сприяють працевлаштуванню громадян, забезпечують їх гідними умовами праці та заробітною платнею. Ми і надалі хочемо бути надійними партнерами, ефективними як для роботодавців, так і для шукачів роботи. Ми вдячні усім роботодавцям, які співпрацюють із службою і не стоять осторонь проблем безробітних», – зазначила наостанок директорка районної філії Людмила Кравченко.



518Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: