Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/02/25/svitlovodsku-zagalnoosvitnju-sanatornu-shkolu-internat-mozhut-pereprofiljuvati-v-litsei.htm
новини, 25 лютого 2021

Світловодську загальноосвітню санаторну школу-інтернат можуть перепрофілювати в ліцей


Це питання з керівницею закладу Наталією Яковлевою обговорив перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк. У рамках робочої поїздки до Світловодська він відвідав комунальний заклад обласної ради «Світловодська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів № 2».


Новим Законом України «Про повну середню загальну освіту» передбачається, що санаторні школи-інтернати припиняють набір учнів 1-9 класів, а відповідні установи мають змінити тип закладу на ліцей до 1 липня 2021 року.


Світловодська загальноосвітня санаторна школа-інтернат є єдиним закладом в області такого профілю. При створенні ліцею необхідно зберегти соціальну складову та передбачити можливість цілодобового перебування дітей у ньому. На цьому наголосив перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк.


Також у школі-інтернаті відсутня спортивна зала, так як будівля споруджувалася в 60-х роках двадцятого століття для закладу з геріатричним напрямком. Юрій Семенюк зазначив, що питання про будівництво спортивної зали та сучасного спортивного майданчика на подвір’ї порушуватиме перед департаментом освіти і науки облдержадміністрації.


На сьогодні в школі-інтернаті працює 74 працівника, з яких 24 – педагоги. В закладі є спальний та навчальний корпуси, їдальня, актова зала, спортивна кімната, сольова кімната, два комп’ютерні класи.


615Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: