Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/02/23/nova-osvitnja-programa-dlja-5-9-klasiv-peredbachae-bilshe-godin-na-vivchennja-5-predmetiv-zokrema-ukrainskoi-movi.htm
новини, 23 лютого 2021

Нова освітня програма для 5-9 класів передбачає більше годин на вивчення 5 предметів, зокрема української мови


При цьому в МОН додали, що навчальне навантаження учнів не збільшується, а заклад освіти може самостійно схвалювати рішення щодо предметів етичного спрямування, пише "Радіо Свобода". 


При цьому в МОН додали, що навчальне навантаження учнів не збільшується, а заклад освіти може самостійно схвалювати рішення щодо предметів етичного спрямування


Нова типова освітня програма для 5-9 класів передбачає збільшення кількості навчальних годин для вивчення п’яти предметів, зокрема української мови і математики, повідомила 23 лютого пресслужба Міністерства освіти і науки.


За повідомленням, передбачено збільшення кількості навчальних годин на вивчення таких предметів:


українська мова – на 3,5 години (з 13,5 до 17);

іноземна мова – на 2,5 години (з 15 до 17,5);

математика – на 5 годин (з 20 до 25);

природничі предмети – на 2 години (з 30 до 32);

інформатика – на 1,5 години (з 7 до 8,5).


При цьому в МОН додали, що навчальне навантаження учнів не збільшується, а заклад освіти може самостійно схвалювати рішення щодо предметів етичного спрямування. Школи самостійно розроблятимуть навчальні плани.


19 лютого у Міносвіти повідомили про затвердження типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти.


Програма розроблена з метою реалізації Державного стандарту базової середньої освіти. Документ створює умови для продовження реформи «Нова українська школа» у 5-9 класах із 2022 року, повідомили в МОН.


1059Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: