Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/02/18/u-kropivnitskomu-v-pid-izdi-gorila-schitova-16-kvartir-zalishilis-bez-svitla.htm
новини, 18 лютого 2021

У Кропивницькому в під’їзді горіла щитова. 16 квартир залишились без світла


У Кропивницькому, через пожежу електрощитової у під’їзді багатоповерхівки, без електропостачання залишились 16 квартир. Пожежа на вулиці Академіка Корольова сталась 17 лютого об 11.30 - повідомляє Суспільне.


Електрощитова загорілась на другому поверсі п’ятиповерхівки. Люди гасили її водою. "Я побачила, що горить, але побоялась виходити. Знаю, що все старе, у мене теж багато електроприладів. У моїй квартирі немає напруги мережі 220 Вт", – розповіла мешканка будинку Людмила Степанчук.


За словами мешканця Станіслава Новікова, зі щитової дуже іскрило та палало. "Приїхали пожежники, але гасити вже не було що. Квартири знеструмлені".



О 12-ій годині ремонтувати щиток прийшов електрик з житлово-експлуатаційної контори №3. Максим Снітенко каже: дроти загорілись через коротке замикання. "Будинок відключили від електропостачання. Стара щитова не витримала навантаження, бо люди користуються елетроопаленням, бойлерами. Цьому будинку більше 50-60 років. Щитову потрібно розібрати, передивитись, що саме горіло, що потрібно замінити", – сказав електрик.


Речниця служби з надзвичайних ситуацій області Оксана Мачак сказала, що у разі загоряння електроприладів чи електропроводки, гасити, ні в якому разі, не можна водою. "Вода проводить електричний струм. Передусім треба знеструмити електроприлад, або ціле приміщення, а потім починати гасити вогонь. Коли виникла така ситуація, потрібно негайно зателефонувати за номером "101" до Служби порятунку",– розповіла Мачак.



1654Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: