Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/02/17/u-kropivnitskomu-shostii-rik-rozgljadajut-spravu-vbivstva-podatkivtsja.htm
новини, 17 лютого 2021

У Кропивницькому шостий рік розглядають справу вбивства податківця (ВІДЕО)


Шостий рік розглядають справу вбивства генерала податкової інспекції у Кропивницькому. Підозрюваних двоє. Чоловіків обвинувачують в умисному вбивстві. У разі доведення вини, їм загрожує від 10 років до довічного ув’язнення. Суспільне дізнавалось – на якому етапі справа.


Справу вбивства генерала податкової розглядають у Кіровському районному суді Кропивницького. Через карантин журналістів не пустили на судове засідання, дозволили залишити камеру.


У травні 2014 року 48-річного генерала податкової побили двоє чоловіків після сварки у нічному клубі. Після отриманих травм генерал помер у лікарні. У листопаді 2014-го вироком Ленінського районного суду обвинувачених засудили до пожиттєвого ув'язнення. Вирок суду адвокати обвинувачених оскаржили.

За словами адвоката одного з обвинувачених Юрія Усатенка, справи розглядають наново. Сказав, що у Харкові провели повторну експертизу причини смерті загиблого: ”Апеляційний одразу скасував той вирок. Він не витримував жодної критики. Це новий розгляд ”.


Суддя Руслан Бурко зачитав висновок Харківського бюро судово-медичної експертизи. Його зробили на основі експертизи, яку провів судмедексперт Кропивницького обласного бюро у травні 2014 року: ”На голові та шиї загиблого – сліди не менше 10-12 ударів. Усі вони утворились незадовго до смерті. Такий невизначений об'єм крововиливу не призводить до настання смерті. Таким чином, судово-медичне обґрунтування щодо існування прямого зв’язку між травмами і смертю експертна комісія не встановила”.


Суддя додав, що токсикологічна експертиза виявила у крові загиблого майже 2 проміле етилового спирту: ”Такі показники вказують на тривалу дію етанолу на серцево-судинну систему. В даному випадку причиною смерті потрібно вважати гостре порушення кровообігу, спричинена дією етанолу”.


У висновку кропивницького експерта причиною смерті стали побої. За словами судді, через те, що висновки експертів різняться, прокурор подав клопотання про допит усіх експертів, які проводили експертизи – кропивницьких та харківських.


За словами адвоката обвинуваченого, якщо правильними визнають висновки харківських експертів, то його підзахисний отримають 7 років під вартою за легкі тілесні ушкодження: ”Під час наступного засідання допитають експертів і в цій справі поставлять крапку. У нас має бути виправдувальний вирок. По факту, люди перебували у камері за те, чого не скоїли. Люди захищались від нападу. І те, що нападник потім помер, не значить, що люди мають сидіти 7 років під вартою”.


Адвокатка потерпілої сторони Оксана Комякова не згодна з висновком харківської експертизи щодо настання смерті внаслідок алкогольної кардіопатії: ”Будемо це оскаржувати. Загиблий був абсолютно здоровою людиною. Серцевих захворювань не мав, постійно обстежувався”.


Судмедекспертів допитають під час судового засідання 24 лютого.


1442Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: