Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/02/03/shukachi-roboti-novgorodkivschini-dopomagajut-u-pidgotovtsi-silskogospodarskoi-tehniki-pidpriemstv-do-posivnih-robit.htm
новини, 3 лютого 2021

Шукачі роботи Новгородківщини допомагають у підготовці сільськогосподарської техніки підприємств до посівних робіт


Нещодавно у Новгородківській районній філії обласного центру зайнятості відбулися робочі зустрічі з керівниками ринкоутворючих підприємств. «Наша діяльність щодо сприяння зайнятості місцевих мешканців неможлива без щоденної тісної співпраці з соціальними партнерами, насамперед, роботодавцями, які водночас є одними з головних наших клієнтів», – зазначив Володимир Ніколаєнко, директор Новгородківської районній філії обласного центру зайнятості.


Одним із підприємств, що упродовж  багатьох років співпрацює з районною філією у напрямку забезпечення зайнятості сільських мешканців, є ПП «Гарант», що займається вирощуванням зернових культур. 


Під час зустрічі керуюча справами підприємства Ірина Журавель та директор районної філії В. Ніколаєнко обговорили питання організації робіт тимчасового характеру.


І. Журавель повідомила, що з наближенням весняно-польових робіт на підприємстві виникає потреба у додаткових працівниках для благоустрою території господарства, наведення ладу у складських приміщеннях, підготовці сільськогосподарської техніки до посівних робіт та ін. 


У свою чергу В. Ніколаєнко підтримав думку щодо того, що, дійсно, для роботодавця це ефективна форма виконання некваліфікованих робіт у найкоротші терміни, не використовуючи, при цьому, основних працівників.  «Факт, що особа не цурається будь-якої роботи, спрацьовує на користь безробітного. На осіб, які беруть участь у таких роботах, поширюються соціальні гарантії, включаючи право на пенсійне забезпечення. Період участі у таких роботах зараховується до трудового стажу», – наголосив директор районної філії. 


Сторони обговорили строки та терміни проведення робіт тимчасового характеру. 


Як зазначила Таміла Черненко, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Новгородківської районній філії обласного центру зайнятості, також учасники ділової зустрічі обговорювали й питання, пов'язані з додержанням роботодавцями законодавства щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО/ООС. 


«Звичайно, непросто працювати в умовах сьогодення. Але партнерські стосунки з роботодавцями допомагають спрогнозувати ситуацію на ринку праці, вивчити проблему та знайти шляхи їх вирішення», – зазначає В. Ніколаєнко.



452Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: