Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/02/02/u-kropivnitskomu-rjatuvalniki-navchali-shkoljariv-pravilam-bezpeki-foto-.htm
новини, 2 лютого 2021

У Кропивницькому рятувальники навчали школярів правилам безпеки (ФОТО)


2 лютого в Кропивницькій гімназії ім. Т.Г.Шевченка працівники Управління ДСНС в області з дотриманням усіх карантинних вимог провели семінарське заняття на тему: “Правила безпеки у зимовий період”, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Рятувальники розповіли про причини виникнення пожеж та інших надзвичайних подій чи ситуацій, способи запобігання їм та дії при виникненні вдома чи у місці масового перебування людей. Зокрема, гімназисти дізнались, як визначити пожежу на початковій стадії, як здолати займання самотужки та як поводитись, якщо цього не вдалося зробити і необхідно рятувати власне життя, як надавати допомогу постраждалим, як евакуюватись з приміщення тощо. При цьому увагу присутніх було акцентовано на помилках, яких варто уникати в умовах реальної небезпеки, оскільки від цього залежить збереження життя та здоров’я. 


Крім того, сапер групи піротехнічних робіт детально пояснив гімназистам і продемонстрував, як виглядають боєприпаси часів Другої світової, за яких обставин і де їх найчастіше виявляють, розповів про їх уражаючі фактори та нагадав правила безпеки при їх виявленні. Також учням роздали листівки із застереженнями, правилами безпеки та алгоритмом дій у різних надзвичайних ситуаціях.


                     



527Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: