Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/25/dlja-vivilnjuvanih-pratsivnikiv-znam-janskoi-rda-vidbuvsja-informatsiinii-vebinar.htm
новини, 25 січня 2021

Для вивільнюваних працівників Знам’янської РДА відбувся інформаційний вебінар


Днями фахівцями Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для працівників управління соціального захисту населення райдержадміністрації, які підлягають вивільненню, проведено інформаційний вебінар. 


Вивільнюваних працівників ознайомили з основними положеннями чинного законодавства про зайнятість,  гарантіями для вивільнюваних працівників, їхніми правами та обов'язками, а також з порядком реєстрації громадян, які звернулися за сприянням у працевлаштуванні до служби зайнятості та ін. 


Як зазначила Наталія Бондаренко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, під час заходу було наголошено, що завдання служби зайнятості – забезпечити кар'єрний супровід кожному клієнтові. «Шукача роботи супроводжує кар'єрний радник, який складає разом з ним індивідуальний план працевлаштування з урахуванням потреб, побажань та можливостей безробітного», – розповіла Наталія Бондаренко, провідний фахівець з профорієнтації міськрайонної філії.


Учасники вебінару обговорювали альтернативні шляхи вирішення питання зайнятості, визначали суміжні професії та інші види діяльності, у яких можна застосовувати наявні навички.


Цікавою для безробітних була інформація щодо осіб, віком більше ніж 45 років. «Для громадян даної вікової категорії та деяких інших категорій громадян, є можливість отримання ваучера, завдяки якому можна безкоштовно здобути нову освіту або підвищити кваліфікацію. Вивільнення – не вирок, а додатковий шанс почати новий професійний шлях», – підкреслила Н. Бондаренко.


Слід зазначити, що формат вебінару дозволяє підтримувати зв’язок із слухачами не тільки в онлайн режимі, а й шляхом спілкування у чаті з питань, що їх цікавлять. На всі свої питання учасники заходу отримали вичерпні відповіді та подякували за те, що можуть розраховувати на допомогу державної служби зайнятості.


«Важливість проведення інформаційних вебінарів для вивільнюваних працівників полягає у запобіганні негативним наслідкам у трудовому колективі при вивільненні, знятті соціальної напруги та роз’ясненні правових питань у сфері сприяння зайнятості», – зазначила Н. Бондаренко.


477Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: