Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/05/u-golovanivsku-vidbuvsja-vebinar-dlja-vivilnjuvanih-pratsivnikiv-hlibopriimalnogo-pidpriemstva.htm
новини, 5 січня 2021

У Голованівську відбувся вебінар для вивільнюваних працівників хлібоприймального підприємства


Днями фахівці Голованівської районної філії обласного центру зайнятості провели вебінар для працівників ТОВ «Голованівське ХПП», які підлягають вивільненню - повідомляє Ірина Слободянюк, заступник начальника відділу  надання соціальних послуг Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


«Скорочення чисельності або штату працівників одна з підстав для розірвання трудового договору, передбачена Кодексом законів про працю України. Розірвання трудового договору за зазначеною підставою відбувається в разі реорганізації підприємства, зміни його власника, прийняття власником або уповноваженим ним органом рішення про скорочення чисельності або штату у складі працівників за посадами, спеціальністю, кваліфікацією, професією», – зазначила розпочинаючи вебінар Ірина Слободянюк, заступник начальника відділу надання соціальних послуг.


Вивільнюваних працівників ознайомили з основними положеннями законодавства про зайнятість, гарантіями для вивільнюваних працівників, їхніми правами та обов'язками, з порядком реєстрації громадян, які звернулися за сприянням у працевлаштуванні до служби зайнятості, у т.ч. у період карантину.


Учасники вебінару цікавились актуальними вакансіями місцевого ринку праці, на які вони можуть претендувати, враховуючи кваліфікацію та досвід роботи. Крім того, разом з ними обговорювалися альтернативні шляхи вирішення питання зайнятості, визначалися суміжні професії, інші види діяльності, де можна застосувати наявні навички.


Багато запитань, що прозвучали на вебінарі, стосувались порядку реєстрації в службі зайнятості у період карантину, умов призначення матеріального забезпечення, можливостей професійного навчання та стажування.


Спеціалісти районної філії відповіли на усі запитання присутніх, а також переконливо аргументували, що після звільнення з роботи життя не закінчується, а усі труднощі можна подолати, і допоможе в цьому державна служба зайнятості.





546Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: