Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/05/kirovogradska-regionalna-derzhavna-laboratorija-derzhprodspozhivsluzhbi-gotova-do-provedennja-plr-testuvan-na-covid-19.htm
новини, 5 січня 2021

Кіровоградська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби готова до проведення ПЛР-тестувань на COVID-19


Вірусологічний відділ Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби готовий проводити тестування біоматеріалу на SARS-COV-2. Установа має обладнання, яке дозволяє робити тестування методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


Для проведення досліджень використовуються 3 приміщення лабораторії - кімната пробопідготовки, кімната виділення та кімната ампліфікації, які укомплектовані необхідним обладнанням для проведення досліджень методом ПЛР. До роботи залучені провідні фахівці вірусологічного відділу.


Кіровоградська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби має підписаний договір із ДУ «Лабораторний центр МОЗ України» щодо проведення ПЛР-тестувань на COVID-19, що дає можливість значно розвантажити лабцентр і максимально зменшити кількість днів, впродовж яких громадяни чекають на результати тестів. Водночас збільшення кількості тестувань допоможе нашим медикам швидше ставити діагнози та точніше призначати лікування. 


Держпродспоживслужба Кіровоградщини повідомила про готовність своєї лабораторії для залучення до ПЛР-тестувань ще від початку їх проведення в області. З того часу була проведена верифікація – контроль підтвердження роботи методики. Під час верифікації ті ж самі зразки змивів з носоглотки паралельно досліджували фахівці лабораторії Держпродспоживслужби та лабцентру. Звіряння результатів досліджень обох установ показало 100% відповідність (протокол верифікації методики від 20.11.2020 №14760/1).


Лабораторія Держпродспоживслужби забезпечена належним обладнанням (ампліфікатором тощо), реактивами, тест-системами та іншим необхідним устаткуванням, тож немає необхідності в додаткових витратах. Разом з тим наразі трудовий потенціал лабораторії все ще не залучений до здійснення ПЛР-тестувань. Тож вкотре повідомляємо, що обладнання й працівники готові отримувати від лабцентру змиви та проводити їх обробку.


Зазначимо, що лікувальні заклади також можуть заключити договір з лабораторією Держпродспоживслужби для проведення тестувань. Разом з тим лабораторія не відбирає зразки самостійно, а працює з відібраним біоматеріалом.


За детальнішою інформацією звертайтеся за тел.:(0522) 33 84 21; 33 88 78; e-mail: [email protected]; м. Кропивницький, вул. Велика Пермська, 58/1.


Довідково. Долучення лабораторної мережі Держпродспоживслужби до досліджень на COVID-19 методом ПЛР відбувається на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 28.05.2020 №22059/1/1-20 щодо виконання завдань, визначених протокольним рішенням позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 22.05.2020 №9, доручення т.в.о. Голови Держпродспоживслужби України від 29.05.2020 №601-10.1/20 щодо використання лабораторій Держпродспоживслужби для проведення лабораторного тестування біоматеріалу на SARS-COV-2 із використанням методу полімеразної ланцюгової реакції.


           




969Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: