Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/24/diti-siroti-z-invalidnistju-zmozhut-zhiti-v-priiomnih-sim-jah-do-23-rokiv.htm
новини, 24 грудня 2020

Діти-сироти з інвалідністю зможуть жити в прийомних сім'ях до 23 років


Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, яким встановлено інвалідність" № 1020-ІХ.


Про це повідомляється на сайті Офісу президента, інформує lb.ua.


Зазначається, що цей закон спрямований на поліпшення соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.


Так, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, яким встановлено інвалідність, за їхнім вибором можуть продовжити проживати у прийомній сім’ї, дитячому будинку сімейного типу до досягнення ними 23-річного віку незалежно від того, чи навчаються вони у закладі загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.


Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.


Нагадаємо, раніше Зеленський підписав закон про збільшення стипендії дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування.


У липні Верховна Рада ухвалила законопроєкт про щорічну додаткову держпідтримку дітей-сиріт.


780Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: