Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/23/v-ukraini-pochali-testuvati-elektronni-zhurnali-ta-schodenniki.htm
новини, 23 грудня 2020

В Україні почали тестувати електронні журнали та щоденники


Україні в тестовому режимі запустили роботу програмного модуля платформи, що забезпечує доступ до електронних журналів і е-щоденників. Відповідний наказ був опублікований Міністерством освіти і науки.


Про це розповів голова МОН Сергій Шкарлет, повідомляє ua.news з посиланням на прес-службу відомства.


Е-журнал стане однією зі складових автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту (Аіком), розробленого на базі Інституту освітньої аналітики.


«Використання електронних журналів і е-щоденників скоротить обсяг бюрократичної роботи. Також сервіс буде адаптований до роботи з будь-яких гаджетів», – сказав Шкарлет.


Доступ до електронних журналів і е-щоденників можна отримати на платформі.


В даний час вже був протестований інтерфейс, через який можна буде отримати доступ до різних сторінок: дані про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашніх завдань тощо.


Інформацію будуть вносити вчителі, а за допомогою логіна і пароля учні та батьки отримають доступ до останніх даних.


У МОН зазначають, що автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту (Аіком), на базі якого будуть працювати електронні журнали та щоденники, отримав комплексну систему захисту інформації (КСЗІ) і відповідний сертифікат Державної служби спеціального зв’язку.


«Всі дані ретельно захищені, а доступ до них розмежований відповідно до повноважень відповідальних працівників», – заявили у відомстві.


Міністерство освіти і науки України ще не починало реформу шкільної освіти для навчання дітей з п’яти років – зараз ведеться лише обговорення цього питання, до якого підключили дитячих психологів, педагогів та інших фахівців.


Під час локдауну 8-24 січня 2021 учням шкіл буде заборонено відвідувати заняття, але їм можуть зробити канікули. Дошкільні заклади працюватимуть.


Міністерство освіти і науки України рекомендувало школярам побути вдома в період локдауну. Під час посилення протиепідемічних заходів дітям забороняється відвідувати навчальні заклади.


747Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: